Go with the Flow trainers stellen zich voor

Rina Goeree

Van kleins af aan ben ik opgegroeid met honden. Bij mijn ouders thuis hadden we vroeger vooral herders en kruisingen daartussen. Op mijn 14e kwam Timmy, de Parson Jack Russel. Dit voelde echt als mijn eigen hond. We deden alles samen.

In 1999 ging ik met mijn vriend samenwonen en Timmy bleef bij mijn ouders. Het duurde echter niet lang voordat we onze eerste hond kregen. Op oudjaarsdag 2000 kwam Mike de Staffordshire Bull Terriër. Zijn onzekerheid maakte hem niet altijd de makkelijkste hond. Hij is dan ook de reden dat ik me ben gaan verdiepen in hondengedrag. Tijdens mijn studie aan het Van Hall instituut volgde ik de opleiding HBO Diermanagement. Daar hadden de onderwerpen ethologie en gedrag van dieren vooral mijn aandacht. Met mijn stage- en afstudeerplek bij het Martin Gaus Gedragscentrum was ik dan ook erg blij. Ik ben er zelfs een aantal jaren blijven werken als opleidings- en cursuscoördinator en ik hielp veel bij de trainingen van honden met probleemgedrag. Wat heb ik hier veel van geleerd! De woon-werk afstand was echter erg groot waardoor ik een baan dichter bij huis ging zoeken. Sinds die tijd werk ik in de uitzendbranche. Als afscheidscadeau mocht ik de instructeurscursussen bij Gaus gaan volgen, een heel mooi cadeau.

Nog net voordat ik bij Gaus ging stoppen ben ik door Martin Gaus in aanraking gekomen met mensen die hun Staffordshire Bull Terriër wilden herplaatsen. Kay, 3 jaar, kwam in april 2006 bij ons wonen. Ze heeft geen goede voorgeschiedenis gekend en ze had nog niet veel geleerd, maar in tegenstelling tot Mike was ze heel sociaal. Met Mike deed ik actief aan behendigheid en met Kay wilde ik ook iets gaan doen. Ik schreef me in voor een workshop dogfrisbee die toevallig voorbij kwam en dit vonden we (boven verwachting) super leuk! Helaas was er toen nog niet echt iets in de buurt, we hielden het voorlopig dus bij behendigheid. Op wedstrijden waren we altijd de clown van de dag. Kay was super sociaal en wilde altijd bij iedereen op schoot, en ze sprong zelfs keurmeesters in de armen. Dit leverde de nodige tijdsoverschrijdingen en disken op, maar wat hadden we een lol. Naast het training ging ik ook lesgeven bij de KC Hoogeveen in behendigheid. Daar leerde ik Melanie Freriksen kennen. We hebben samen ook een aantal jaar de beginners lesgegeven in behendigheid.

Het frisbeeën bleef toch kriebelen en toen ik zag dat er een dogfrisbeeinstructeurscursus ging starten begin 2008 heb ik me gelijk opgegeven. Niet bedoeld om er ooit iets mee te doen maar maar puur voor mezelf en de persoonlijke interesse (dacht ik). Ook ging ik daardoor weer frisbeeën met Kay. September 2008 gaf ik mijn eerste “proef” groepje les in dogfrisbee, dit om te “oefenen” voor mijn examen. Ik had niet gedacht dat dit zo leuk zou zijn en ik ben er dan ook niet meer mee gestopt. Melanie was mijn eerste cursist en na een paar seizoenen zijn we weer samen les gaan geven en verzorgen we nu samen alle frisbeelessen.

In 2009 ontstond op de tribune tijdens het kijken bij een wedstrijd in Zwolle en het aanmoedigen van bekenden de naam Go with the Flow. Met Kay heb ik ook aan een aantal wedstrijden meegedaan en dit was vooral altijd erg leuk. Zonder Kay had Go with the Flow niet bestaan vandaar dat ze ook een prominent plekje heeft gekregen in ons logo, zeker nu ze er niet meer is, is dit extra bijzonder. In het logo is ook Tess te zien, mijn Australian Cattle Dog. Tess vind frisbeeën echt fantastisch, ze gaat er helemaal voor. En met haar ga ik heel Europa door naar verschillende workshops, trainingen en wedstrijden. De Europese- en Wereldkampioenschappen in Duitsland en Zwitserland 2013/2014 zijn toch wel echt hoogtepunten te noemen. Het zien van al die goede spelers en hun honden van over de hele wereld geeft zoveel inspiratie die we weer in onze lessen kunnen gebruiken.

Naast het lesgeven zijn Melanie en ik ook heel erg actief met het organiseren van workshops en wedstrijden op onze eigen locatie. Neem gerust contact met ons op voor een gratis proefles, een workshop of meer informatie. We brengen het plezier in deze mooie sport graag over op een ander. Dogfrisbee is er voor iedereen die graag wat onderneemt met zijn of haar hond. Puur alleen voor de lol, juist heel erg fanatiek of zelfs tot aan wedstrijdniveau, iedereen komt aan zijn of haar trekken bij ons dogfrisbeeteam. We houden rekening met de (on)mogelijkheden van zowel hond als baas!

Rina1
Rina2
Rina3

Melanie Freriksen

Hallo ik ben Melanie Freriksen,ik woon samen met mijn vriend en 3 kinderen in Elim.  We hebben 5 American Staffordshire terriërs. Saiko, Züri,  Ziva , Woezel en Ronin. Met de oudste Saiko ben ik in 2006 begonnen met frisbeeën. Saiko vond het geweldig! Eerst heb ik wat workshops gevolgd tot er in 2008 een proefgroep bij KC Hoogeveen kwam. Natuurlijk meteen aangemeld, want frisbee ja dat was ons ding.

Net als Kay en Tess van Rina, heeft ook Saiko een mooie plekje gekregen in het logo. Met hem is het frisbeeën voor mij ook echt begonnen, die prominente plek verdient hij dan ook! We hebben samen ontzettend veel lol gehad op de wedstrijden en trainingen. Nu is Saiko met pensioen en Züri mag af en toe met onze oudste dochter frisbeeën. Zelf frisbee ik momenteel met onze jongste frisbee kanjer Ronin.

Ik geef sinds 2010 de frisbeelessen samen met Rina. Wat we met veel plezier doen. Verder doe ik Agility met 2 honden en we hebben GG gedaan. Ook gaf ik les in de gedrag en gehoorzaamheid, en heb samen met Rina ook nog een behendigheid beginners groep les gegeven, maar ik heb mij nu volledig op de frisbee gericht met lesgeven.

Melanie1
Melanie2
Melanie3