Puppytraining "Leren samenwerken"

Instroom is altijd direct mogelijk met je pup vanaf 8 weken oud, we hanteren GEEN wachtlijst.  (ivm de coronasituatie gaat instroom op dit moment in overleg)

De puppytraining geeft jullie een goede basis tot het ontwikkelen van een prettige en goed luisterende huishond (en voor wie dat wil: een mooie basis voor een toekomstige sporthond). Er is tijdens de lessen veel aandacht en ruimte voor persoonlijke vragen. Daar waar nodig spelen we direct in op de punten waar men op dat moment tegen aan loopt. Deze persoonlijke benadering en het werken in kleine groepen wordt door velen als erg prettig en leerzaam ervaren.  

Voor pups is een goede socialisatie erg belangrijk. Tijdens onze lessen leren de pups (en hun baasjes) hoe ze met verschillende allerdaagse situaties het beste om kunnen gaan. We leren de oefeningen praktisch aan, we geven voorbeelden, tips en handvatten mee hoe jullie de verschillende oefeningen in de thuissituatie verder kunnen oefenen en toepassen. Denk bv aan het tegenkomen van vreemde (en misschien wel spannende) objecten, onbekende mensen en kinderen. We leren jullie inzicht krijgen in het gedrag van jullie hond en we geven tips hoe jullie hier het beste mee om kunnen gaan.

Daarnaast gaan we aan de slag met onder andere de volgende oefeningen: wandelen zonder trekken, het wachten, zitten en liggen. Netjes hier komen als je wordt geroepen, tijdens verschillende situaties (niets is zo frustrerend als een hond die niet komt als je hem roept).

Ook zijn beheersingsoefeningen een belangrijk onderdeel tijdens onze lessen. Denk daarbij aan het leren negeren van eten (in onze handen, op tafel of op straat) Beheersing bij spel, we willen nl niet dat onze pup gelijk in onze handen hapt als we een speeltje laten zien. Ook met je pootjes op de grond blijven bij het zien van leuke visite, in plaats van het opspringen en aandacht vragen, is een vorm van beheersing die we uitgebreid oefenen tijdens de lessen.

De pups leren gedurende de cursus hun eigen lijf steeds beter kennen en beheersen. Elke les bieden we bv een aantal hindernissen, obstakels of juist leuke hersenwerk puzzels aan, die niet alleen nuttig zijn maar vooral ook heel leuk voor baas en hond. Elke les is weer anders. We leren jullie op een ongedwongen en positieve manier samenwerken. 

Info Lessen 

De cursus Puppytraining wordt op dit moment gegeven op dinsdag of woensdagavond. Een cursus bestaat uit 8 lessen van ongeveen 1 uur en de kosten hiervoor zijn €75,00. We werken in kleine groepen van maximaal 6 cursisten. Gezinsleden zijn bij ons meer dan welkom om mee te kijken en mee te leren! (helaas zijn we genoodzaakt ivm de huidige coronasituatie om het meenemen van gezinsleden iets meer te reguleren. We hopen dat we snel weer anders kunnen beslissen)

Er is geen wachtlijst, instromen is altijd per direct mogelijk. Enthousiast geworden en wil je je graag opgeven voor deze cursus? Klik dan hier voor het inschrijfformulier. Liever eerst met ons kennismaken en sfeer proeven? Dat kan natuurlijk ook, neem dan even contact met ons op, dan zorgen wij dat de koffie en/of thee klaar staat.