Hoopers "Samen actief"

Een hele leuke cursus om samen met je hond lekker actief bezig te zijn. Tijdens de lessen Hoopers ga je samen met je hond verschillende oefeningen/parcoursen doorlopen, hierbij hoeft je hond niet te springen. Het doel is om je hond op afstand een parcours rond te sturen zonder dat je zelf meeloopt. En dit is nog niet zo makkelijk als het lijkt, het vergt zelfs behoorlijk wat concentratie en denkwerk van zowel baas als hond.

Een parcours bestaat uit een combinatie van verschillende hindernissen zoals Hoops, Tunnels en Tonnen. Elke les is anders en gevarieerd en iedereen traint op zijn of haar eigen niveau. Iedereen is welkom, deze sport is geschikt voor een hond vanaf de leeftijd vanaf ongeveer 9 maanden. Een Puppytraining en/of een Basistraining is een mooie vooropleiding voor deze cursus (hebben jullie deze niet gevolgd, overleg dan eerst even met ons, meestal is er wel iets mogelijk).

Door de minimale lichamelijke belasting is Hoopers ook toegankelijk voor junior en senior honden en honden die door een blessure bijvoorbeeld niet meer kunnen meedoen aan een sport met een grotere belasting voor het lichaam (zoals bijvoorbeeld Dogfrisbee of Agility). Voor deze honden is het erg fijn om toch iets actiefs met de baas te kunnen ondernemen en vooral de de geestelijke uitdaging geeft hen die voldoening die ze juist zo nodig zijn. Uiteraard wordt er tijdens de lessen rekening gehouden met de (on)mogelijkheden van jou en je hond en de oefeningen worden daarop aangepast.

 


 

Info Lessen

De cursus Hoopers wordt gegeven op de dinsdagavond of woensdagavond. Een cursus bestaat uit 8 lessen van ongeveer 1 uur en de kosten hiervoor zijn €75,00. We hanteren kleine trainingsgroepen van maximaal 6 cursisten.

Enthousiast geworden en wil je je graag opgeven voor deze cursus? Klik dan hier voor het inschrijffomulier. En dan zien we jullie graag snel!

Uiteraard wordt er tijdens de les rekening gehouden met de (on)mogelijkheden van jou en je hond en de oefeningen worden daarop aangepast. Om deze cursus te kunnen volgen is het prettig dat jullie de puppytraining en/of de basistraining doorlopen hebben (hebben jullie dit niet, maar wil je wel graag meedoen, overleg dan eerst even met ons, meestal is er wel iets mogelijk)

Iedereen is welkom, deze sport is geschikt voor (bijna) elke hond. Elke les is anders en gevarieerd. Jij en je hond blijven altijd voldoende gestimuleerd en uitgedaagd. Iedereen traint op zijn of haar eigen niveau, van beginner tot wedstrijddeelnemer.